Begeleiding bij of na een Ayahuasca ceremonie

Begeleiding bij een Ayahuasca ceremonie

Sinds de start van Innerlijke-reis in 2015 ben ik één van de vaste begeleiders. Naast het mee begeleiden van de grote groepsceremonie, begeleid ik ook individuele ceremonie, duo’s en zelf samengestelde groepjes. Hiervoor bepalen we in overleg een geschikte datum. Ongeveer eens in de 14 dagen begeleid ik een kleine groepsceremonie op donderdag (zie agenda).

Mijn eerste persoonlijke kennismaking met Ayahuasca was in 2005,  achteraf gezien was dit echt een positief keerpunt in mijn leven.  Nadien ben ik jaren actief geweest binnen de Santo Daime. Mede door deze periode heb ik in de tussenliggende jaren heel veel ervaring opgedaan met het drinken van Ayahuasca.

De wijze en liefdevolle plant heeft me veel inzicht en steun gegeven en enorm bijgedragen aan mijn bewustzijnsontwikkeling. Ook heeft Ayahuasca me gestrekt in het vertrouwen in mezelf en in God, helder gemaakt wat de ware kracht van liefde is, me in verbinding gebracht met de essentie van het leven en me de eenheid en heelheid laten ervaren.

Het begeleiden van Ayahuasca ceremonies ervaar ik als een rol die goed bij me past. Sinds de start van Innerlijk-reis heb ik inmiddels honderden ceremonies begeleid. Mijn achtergrond in de gezondheidszorg en eigen ervaringen met Ayahuasca kan ik op deze wijze dienend en liefdevol inzetten. Het begeleiden geeft me veel voldoening en het is hartverwarmend om zo direct getuige te zijn van de helende werking van Ayahuasca.

Voor meer achtergrond informatie over Ayahuasca verwijs ik graag naar de site van Innerlijke-reis; https://innerlijke-reis.nl/

 

Begeleiding na een Ayahuasca ceremonie

Het drinken van Ayahuasca maakt vaak veel los, brengt zaken aan het licht en nodigt uit om oude patronen te doorbreken. Echter de impact van de ervaring en/of visioenen kan soms ook gigantisch, overweldigend en verwarrend zijn, waardoor het lastig is om de onderliggende boodschap te begrijpen. Zo wordt regelmatig iets op een symbolische wijze duidelijk gemaakt, maar als we het te letterlijk nemen kan het behoorlijk met ons aan de haal gaan.

Ik ben dus naast coach ook een ervaringsdeskundige. Het lukt me meestal goed om samen helder te krijgen welke verrijkende boodschap de Ayahuasca je duidelijk wil maken.

Voor deze ondersteuning is het niet noodzakelijk dat je met mij of bij innerlijke-reis je ervaring hebt opgedaan. Dus ook als je verwarrende ervaring bij een andere organisatie of in het buitenland heeft plaatsgevonden, ben ik beschikbaar om je te ondersteunen.