Achtergrond

Antoon Wuestman

foto Antoon WuestmanNadat ik begin 2009 ‘de TULP’ in combinatie met ‘het bergpad richting Innerlijk Welbevinden’ helder kreeg, was mijn grote en naïeve verlangen om dit meteen als ‘universele waarheid’ te delen met de wereld. Wat ik me toen niet realiseerde was; dat het vooral (ook) mijn eigen pad was, waarin ik mezelf nog flink zou tegengekomen. Al die ervaringen heb ik achteraf nodig gehad om nu te zijn wie ik ben.

Ondanks de theoretische kennis die ik vergaarde, de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaakte, de bevestigingen die ik ontving en mijn volharding om vooral door te gaan, was het telkens mijn grote, actieve en hardnekkige ego die verdeeldheid bleef veroorzaken. Vooral omdat ik altijd naar eer en geweten mijn best deed, had ik grote moeite om de feiten en omstandigheden die zich aandienden te accepteren. Mijn beoogde doel; innerlijk welbevinden was met periodes ver te zoeken, met als gevolg dat ik mijn boodschap regelmatig onvoldoende consistent en geloofwaardig vond.

In alle eerlijkheid terugkijkend, heb ik me vaak laten leiden door o.a.; angsten, verwarring, arrogantie, eigenwijsheid,  betweterigheid, (voor)oordelen, grootheidswaanzin, gehechtheid, overtuigingen, identificaties, hardnekkige gewoontes, onzekerheden en emoties. Het inzien en erkennen dat ik me dus vaak heb vergist en niet in werkelijke verbondenheid had geleefd, gaf nadien weer een enorme voeding aan schaamte en schuldgevoelens.

Nu zie ik heel duidelijk dat ook dit een universeel onderdeel is, van de weg die ik heb afgelegd. Eigenlijk had ik in 2009 ook deze sprong al wel helder en beschreven, maar zelf nog niet genomen.

Ik kan nu in dankbaarheid terugblikken, heb me mijn verwarring en vergissingen vergeven en vol me sterker verbonden met God (de bron van licht en onvoorwaardelijke liefde) en de eenheid dan ooit te voren.

 

Mijn achtergrond

Ik heb jaren gewerkt in de gezondheidszorg. Eerst in de directe zorgverlening (ziekenverzorging, A-verpleegkundige en B-verpleegkundige). Daarna heb ik gewerkt als operationeel leidinggevende in de ouderenzorg (diploma kaderopleiding gezondheidszorg) en vervolgens in verschillende managementfuncties (diploma Voortgezette opleiding Management in de Gezondheidszorg).

In 2006 heb ik het diploma ‘Voortgezette opleiding coach-trainer’ behaald, dat voelde als thuiskomen. Zodoende heb ik in 2007 een carrièreswitch gemaakt en mijn toenmalige baan als locatiemanager van twee woon-, zorg- en verpleegcentra opgezegd. Ik ben toen mijn eigen bedrijf gestart en de eerste drie jaar heb ik dit nog gecombineerd met een parttime baan als ‘General Coach’. Daar ondersteunde ik individuele GGZ medewerkers, teams, leidinggevenden, verzorgde intervisie, mocht gevraagd en ongevraagd advies geven en deed de traumaopvang.

In 2009 kreeg ik mijn eigen Tulp-methode helder. Deze ben ik sindsdien aan het verdiepen, beproeven, verfijnen en integreren in mijn werk en leven.

Sinds 2010 ben ik gastdocent; ‘authentieke en effectieve communicatie’ bij de VHCN (opleiding voor homeopathie bij dieren in Lochem).

Van 2012 tot 2015 ben ik één dag in de week begeleider geweest op een alternatieve sociocratische school, een voormalige Iederwijsschool, de Paradox in Vorden. Daar ontdekte ik dat ik een sociocraat ben in hart en nieren. Zodoende heb ik ‘de oriëntatiecursus voor managers en adviseurs’ gevolgd bij het Sociocratisch centrum in Rotterdam.

Door privéomstandigheden (gescheiden en alleenstaande ouder) heb ik een lange periode de ontwikkeling en het innerlijke welbevinden van mijn 5 kinderen de hoogste prioriteit gegeven.

In 2017 heb ik mijn eigen werkzaamheden ruim een half jaar gecombineerd met een parttime baan als ‘Teamcoach Zelforganiserende Teams’.

Het gebruik van ‘plantteachers’, met name Ayahuasca, heeft me enorm gesterkt en gesteund in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn eerste Ayahuasca ervaring was in 2005. Het heeft me veel inzicht gegeven, mijn bewustzijn enorm verrijkt en me in verbinding gebracht met de essentie en eenheid van het leven. Sinds de start van Innerlijk-reis, in 2015, ben ik één van de vaste begeleiders bij de Ayahuasca ceremonies. Ik begeleid individuele deelnemers, duo’s, kleine groepjes en ben vaak één van de begeleiders bij de grote groepsceremonie.