Achtergrond

Antoon Wuestman

Sinds 2007 ben ik werkzaam als zelfstandig coach en procesondersteuner.

Naast mijn theoretische kennis en ruime levenservaring, ben ik doelgericht, analytisch, eerlijk/openhartig en begripvol. Ik heb een groot inlevingsvermogen en het lukt me goed om met mensen in een wezenlijk contact te komen. Mijn intentie is oprecht en altijd gericht om een effectieve en positieve ontwikkeling te bewerkstelligen, waarbij de tevredenheid groeit.

Fotografie Evelien-10

Mijn achtergrond;

Ik heb jaren gewerkt in de gezondheidszorg. Eerst in de directe zorgverlening (ziekenverzorging, A-verpleegkundige en B-verpleegkundige). In die tijd heb ik mijn holistische mensvisie ontwikkeld en was toen al gefascineerd door levensvraagstukken.

 

Daarna heb ik gewerkt als operationeel leidinggevende in de ouderenzorg (diploma kaderopleiding gezondheidszorg) en vervolgens in verschillende managementfuncties (diploma Voortgezette opleiding Management in de Gezondheidszorg).

In 2006 heb ik het diploma ‘Voortgezette opleiding coach-trainer’ behaald, dat voelde als ‘thuiskomen’. Zodoende heb ik in 2007 een carrièreswitch gemaakt en mijn toenmalige baan als locatiemanager van twee woon-, zorg- en verpleegcentra opgezegd.

Ik ben toen mijn eigen bedrijf gestart en de eerste drie jaar heb ik dit nog gecombineerd met een parttime baan als ‘General Coach’. Daar ondersteunde ik individuele GGZ medewerkers, teams, leidinggevenden, verzorgde intervisie en deed de traumaopvang.

Sinds 2010 ben ik gastdocent bij de VHCN (opleiding voor homeopathie voor dieren in Lochem). Daar verzorg ik jaarlijks voor alle leerjaren een lesdag; ‘Authentiek en effectief communiceren’.

Van 2012 tot 2015 ben ik één dag in de week begeleider geweest op een alternatieve sociocratische school, een voormalige Iederwijsschool, de Paradox in Vorden. Daar ontdekte ik dat ik een sociocraat ben in hart en nieren. Zodoende heb ik ‘de oriëntatiecursus voor managers en adviseurs’ gevolgd bij het Sociocratisch centrum in Rotterdam.

Door privéomstandigheden (gescheiden en sindsdien alleenstaande ouder) heb ik een lange periode de focus wat nadrukkelijker gelegd op mijn gezin en noodgedwongen wat minder op mijn werk. Deze pittige tijd is achteraf gezien ook bijzonder leerzaam geweest.

In 2017 heb ik mijn eigen werkzaamheden ruim een half jaar gecombineerd met een part-time baan als ‘Teamcoach Zelforganiserende teams’.  Dit was op vele fronten een verhelderende ervaring.

Het gebruik van ‘plantteachers’, met name Ayahuasca, heeft me enorm gesterkt en gesteund in mijn persoonlijke ontwikkeling en veel inzicht gegeven. Zo is me helder geworden dat ik al mijn hele leven lang een soort oer vertrouwen heb in, en verbinding voel met, de bron van licht en liefde* (die overal en in iedereen aanwezig is.) De grote verwondering in combinatie met een aantal eigen hardnekkige ego trekjes (op angst gebaseerde bescheidenheid, onrust, gereserveerdheid en ‘dienstbaarheid’. Gevoed door zelfafwijzing/een ‘negatief geloof’ over mezelf; een zielig ventje en het nooit goed genoeg kunnen doen) hebben heel lang gewerkt als een ‘rem’ (weerstand) om dit echt te integreren in mijn leven en werk.

Sinds de start van Innerlijk-reis, in 2015, ben ik één van de vaste begeleiders bij de Ayahuasca ceremonies. Ik begeleid individuele deelnemers, kleine groepjes en ben vaak één van de begeleiders bij de grote groepsceremonies. Hierbij worden de universele patronen in elke individuele zoektocht, en de daarbij passende ontwikkelsprongen, continu bevestigd en verder verdiept.

Op moment zit ik in het laatste jaar van een 2 jarige opleiding tot meditatiedocent (Dru Arnhem).

 

*De bron van licht en liefde; andere benamingen zoals bijvoorbeeld ‘het goddelijke’ of ‘de intelligentie van het Universum’ hebben voor mij dezelfde betekenis.