Achtergrond

Antoon Wuestman

Aan het begin van mijn carrière was ik vooral als generalist actief, maar sinds 2007 heb ik me toenemend gespecialiseerd in het ondersteunen van ontwikkelingsprocessen en de universele patronen die daarin herkenbaar zijn.

Fotografie Evelien-10

Mijn achtergrond;

Ik heb jaren gewerkt in de gezondheidszorg. Eerst in de directe zorgverlening (ziekenverzorging, A-verpleegkundige en B-verpleegkundige).

Daarna heb ik gewerkt als operationeel leidinggevende in de ouderenzorg (diploma kaderopleiding gezondheidszorg) en vervolgens in verschillende managementfuncties (diploma Voortgezette opleiding Management in de Gezondheidszorg).

In 2006 heb ik het diploma ‘Voortgezette opleiding coach-trainer’ behaald, dat voelde als thuiskomen. Zodoende heb ik in 2007 een carrièreswitch gemaakt en mijn toenmalige baan als locatiemanager van twee woon-, zorg- en verpleegcentra opgezegd.

Ik ben toen mijn eigen bedrijf gestart en de eerste drie jaar heb ik dit nog gecombineerd met een parttime baan als ‘General Coach’. Daar ondersteunde ik individuele GGZ medewerkers, teams, leidinggevenden, verzorgde intervisie en deed de traumaopvang.

In 2009 kreeg ik mijn eigen Tulp-methode helder. Deze ben ik sindsdien aan het verdiepen, verfijnen en integreren in mijn werk en leven.

Sinds 2010 ben ik gastdocent; ‘authentieke en effectieve communicatie’ bij de VHCN (opleiding voor homeopathie bij dieren in Lochem).

Van 2012 tot 2015 ben ik één dag in de week begeleider geweest op een alternatieve sociocratische school, een voormalige Iederwijsschool, de Paradox in Vorden. Daar ontdekte ik dat ik een sociocraat ben in hart en nieren. Zodoende heb ik ‘de oriëntatiecursus voor managers en adviseurs’ gevolgd bij het Sociocratisch centrum in Rotterdam.

Door privéomstandigheden (gescheiden en sindsdien alleenstaande ouder) heb ik een lange periode bewust de focus gelegd op de ontwikkeling en het innerlijke welbevinden van mijn 5 kinderen.

In 2017 heb ik mijn eigen werkzaamheden ruim een half jaar gecombineerd met een parttime baan als ‘Teamcoach Zelforganiserende Teams’.

 

Het gebruik van ‘plantteachers’, met name Ayahuasca, heeft me enorm gesterkt en gesteund in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn eerste Ayahuasca ervaring was in 2005. Het heeft me veel inzicht gegeven, mijn bewustzijn enorm verrijkt en me in verbinding gebracht met de essentie en eenheid van het leven.

Sinds de start van Innerlijk-reis, in 2015, ben ik één van de vaste begeleiders bij de Ayahuasca ceremonies. Ik begeleid individuele deelnemers, kleine groepjes en ben vaak één van de begeleiders bij de grote groepsceremonie.